De NotenbalkersKennismaking met de Notenbalkers

Hallo!

Mijn naam is Jeannet van der Woude, geboren in Haarlem op 3-7-1960, jongste dochter van 5 kinderen met sterke, gelovige ouders: vader, boerenzoon, prachtige tenor (al wist hij dat niet) en moeder, dochter van een wiskundeleraar en een pianodocente.

Beiden vonden het belangrijk dat alle kinderen met zowel sport als muziek opgroeiden, dus vanaf mijn 4e-12e levensjaar heb ik aan klassiek ballet gedaan, maar ook vanaf 7 jaar muziekles gehad.

Muziekschool

Eerst Algemene Vorming aan de muziekschool in Haarlem, daarna gitaarles, aangezien harp en dwarsfluit te dure instrumenten waren.

Zingen deed ik al vanaf jonge leeftijd: op mijn 4e zei ik dat ik operazangeres wilde worden: het is iets anders gegaan: op mijn 22e kwam ik in een bandje in de Noordbeemster als gitariste, later als zangeres: dus ik nam toen ook zangles, en vanaf mijn 24e kwam ik in het professionele bandcircuit terecht als (vnl) zangeres.

In 1989 kwam ik bij de Ruud Jansen Band (tot 1996), die ook een orgelschool had. Op zijn verzoek begon ik schoorvoetend zangles te geven, maar eigenlijk wist ik wist nog niet echt veel van zangtechniek….

Door het lesgeven begon ik al meer te beseffen wat er voor hordes te nemen waren in het gebruik van de stem.

Zanglessen

Van 1982-1997 heb ik vele zanglessen gevolgd bij diverse zangdocenten/-pedagogen: van klassiek tot pop; maar de eye opener was logopedie: toen merkte ik eindelijk hoe de spreek- en zangstem werkelijk moest functioneren: ZO simpel en makkelijk!! Al die tijd had ik les gehad, maar ook ca 3 optredens van 4 uur per week gedaan….

In 1991 ben ik ECHT alleen maar bezig gegaan met zingen dus: baan opgegeven, want ik had ca 20 optredens per maand. Daarnaast gaf ik vnl. privé-zangles en in 1994 begon ik met m’n eerste close-harmony groepjes (max 12 personen): meerstemmig zingen, zonder begeleidingsmuziek. Daar maakte ik zelf de arrangementen voor.

Ik had in m’n jeugdjaren enorm veel interesse in oa country-muziek (zoals the Carpenters), waar ik eigen tweede en derde stemmen op ging maken.

Coverband Full Circle

Van 1996-2007 zong ik bij de Coverband Full Circle, allen full-prof

Koren

In 2006 kwam een eind aan mijn vnl uitvoerende zangcarrière en kwamen de grotere groepen op mijn pad: koren!

Sinds die tijd ben ik meer docerend/dirigerend aan het werk en maak nog steeds graag mijn eigen arrangementen, op basis van het originele lied, en bewerk de bijbehorende muziekbanden.

Anno 2017 begeleid ik ca 4 groepen per week, variërend van een thema-koor voor verzorgingshuizen (Toen was Geluk…) van 6 personen tot een thema-popkoor van 40 personen.

De Notenbalkers

De Notenbalkers zitten daar een beetje tussenin: ca 30 dames en 7 heren, variërend van 50-85 jaar met een brede muzikale smaak, met als hoofdmoot: nederlandstalig.

Sinds september 2021 ben ik daar de muzikaal leider en we hebben al aardig wat mooie momenten met elkaar meegemaakt! De mensen zijn fantastisch sociaal en betrokken met elkaar en samen gaan we elke keer weer een niveau hoger!

Maar ook uitvoerend blijf ik graag actief, nu in een bluesband: Bluesville, die oude blues speelt, want: zingen is mijn passie!!! Maar ook het (mee) laten zingen, want zingen is geweldig, gezond en gezellig!!!